Estepona Services
border
border Estepona Services, Tarifa border
kader
buttons_top
line
  UK   España   Belgique   Nederland  
line
 
Home
Verhuur
Verkoop
Onderhoud & Beheer
Vervoer
Toeristeninformatie
Contact/Meetingpoint
Links
Gastenboek
 
 
 
 
 
 
 
 

Tarifa

 
border
border Tarifa border
border
 
     
 
Tarifa (vernoemd naar de Berberse krijgsheer Tarif ibn Malik) is een kleine stad die op het meest zuidelijke puntje van Spanje ligt. Het behoort tot de provincie Cádiz die deel uitmaakt van de regio Andalusië en slechts 14 km verwijdert van Marokko.
Dit meest zuidelijke punt, 'La Punta de Tarifa' genaamd, bevindt zich op het eiland 'Isla de las Palomas' dat aan de stad verbonden is d.m.v. een weg die toegang tot de vuurtoren biedt.
 
Tarifa   Tarifa   Tarifa   Tarifa   Tarifa
spacer
Tarifa   Tarifa   Tarifa   Tarifa   Tarifa
spacer
Tarifa   Tarifa   Tarifa   Tarifa   Tarifa
spacer
Tarifa   Tarifa   Tarifa   Tarifa   Tarifa
 
 

Dit is waarom deze plek beschouwd wordt als het trefpunt tussen twee continenten en twee culturen, nl. het/de Afrikaanse en het/de Europese. De stad ligt aan de Costa de la Luz en de Straat van Gibraltar, tegenover de kust van Marokko (Afrika), en met helder weer zijn de lichtjes van Tarifa bij nacht zichtbaar zijn. El Cabo', 'Isla' of 'Punta de Tarifa' scheidt de Mediterraanse van de Atlantische oceaan die hier aan dezelfde kust samenkomen.
Er zijn regelmatige veerdiensten tussen Tarifa en de nabijgelegen stad in Afrika: Tanger. Vanwege de zeer korte afstand tussen de noordkust van Marokko en Tarifa (14 km) wagen regelmatig mensen illegaal de oversteek vanuit Afrika. Er is een goede busverbinding tussen Tarifa en Algeciras, dat ongeveer twintig kilometer noordoostelijk ervan ligt.
De kust bij Tarifa is de meest populaire bestemming in Europa voor windsurfers en kiteboarders. Op een normale zomerdag kan je honderden kiteboarders op het water zien. De constante wind van de Atlantische oceaan en geweldige golven maken dit tot een van beste kiteboard plekken op het Europese continent. Het is ook de plaats waar vele Kiteboard Wereldkampioenen wonen, en na 'het werk' samenkomen om te relaxen.
Tarifa is een zeer geschikte plaats voor de observatie van vogeltrek, zoals die van roofvogels en ooievaars die de Straat van Gibraltar oversteken, in de lente en vooral in de herfst. Ook zeer populair is het spotten van walvissen en dolfijnen.
Zoals de naam Costa de la Luz (Spaans voor 'kust van het licht') suggereert, kent ook Tarifa gemiddeld zeer veel zonuren per jaar. Dicht bij de haven van Tarifa is een goed bewaard gebleven kasteel, het Castillo de Guzman. Het woord tarief zou zijn afgeleid van de naam Tarifa, omdat dit de eerste haven was die voor het aanmeren liet betalen.
Het gemeentelijke district van Tarifa omvat 419 km², het meest uitgestrekt van het 'Campo de Gibraltar'. Tarifa telt meer dan 15.000 geregistreerde inwoners.
Grenst in het oosten aan het gemeentelijke district van Algeciras, Los Barrios. In het noordoosten aan Medina Sidonia en in het noorden aan Vejer de la Frontera en Barbate.

- Attracties >

- La Alpujarra >

- Baelo Claudia >

- Málaga >

- Benalmádena >

- Manilva & Sabinillas >

- Cádiz >

- Marbella & Puerto Banús >

- Casares >

- Markten >

- Castellar de la Frontera >

- Marokko >

- Costa del Sol >

- Mijas >

- Disco >

- De grotten van Nerja >

- El Torcal de Antequera >

- Ojén >

- Estepona >

- Puerto de la Duquesa >

- Estepona, de jachthaven >

- Restaurants & bars >

- Estepona, El Torro, de arena >

- Ronda >

- Estepona, Playa de la Rada >

- Sevilla >

- Estepona, Playa del Cristo >

- Sierra Bermeja >

- Estepona, bloemen en planten >

- Shopping >

- Feesten en tradities >

- Sotogrande >

- Fuengirola >

- Tarifa >

- Gibraltar & Apenrots >

- Ubrique >

- Golf >

- Vejer de la Frontera >

- Granada & Alhambra >

- Terug naar Costa del Sol >

- Jerez de la Frontera >  
    

spacer   spacer
     Home :: Verhuur :: Verkoop :: Onderhoud & Beheer :: Vervoer :: Toeristeninformatie :: Contact/Meetingpoint  
spacer
 Estepona Services
spacer
copyright Walter Aertsen
spacer
uNiek-Design