Estepona Services
border
border Estepona Services, Ronda border
kader
buttons_top
line
  UK   España   Belgique   Nederland  
line
 
Home
Verhuur
Verkoop
Onderhoud & Beheer
Vervoer
Toeristeninformatie
Contact/Meetingpoint
Links
Gastenboek
 
 
 
 
 
 
 
 

Ronda

 
border
border Ronda border
border
 
     
 
Eén van de mooiste Andalusische steden ligt zestig kilometer van Estepona. Ronda ligt op een rots en is ook één van de oudste steden van Spanje. Zeker een dagtripje waard. In tegenstelling tot de kustplaatsen is Ronda goed bewaard gebleven voor het massatoerisme. Natuurlijk lopen er hordes toeristen rond, maar de gebouwen en sfeer is nog steeds authentiek.
 
Ronda   Ronda   Ronda   Ronda   Ronda
spacer
Ronda   Ronda   Ronda   Ronda   Ronda
spacer
Ronda   Ronda   Ronda   Ronda   Ronda
spacer
Ronda   Ronda   Ronda   Ronda   Ronda
 
 

Ronda, met dertigduizend inwoners een flinke plaats, ligt op 740 meter hoogte en was in de tijd van de Romeinen al een bekend handelscentrum. Ondanks de afgelegen plek was het een aantrekkelijke plaats om in bezit te hebben. Nadat eerst de Arabieren de stad in haar macht hadden, namen de Katholieken in 1485 de stad in handen. En in 1808 zwaaide Napoleon hier de scepter.
Puente Nuevo is de blikvanger van de stad. Stoer, majestueus verbindt dit het oude en nieuwe deel van de stad. De brug is in de achttiende eeuw gebouwd en overbrugt een ravijn van meer dan honderd meter diepte. Je kunt vlakbij de Puente Nuevo naar beneden lopen langs een kronkelig pad. Daar vanaf heb je een mooi uitzicht op de brug. Dus leuk voor een foto.
In de oude stad kun je rustig slenteren door de nauwe steegjes. Het is er lekker koel en zo nu en dan kom je een kerkje tegen, zoals de Santa Maria de Mayor. Hier zijn veel kunstschatten samengebracht. Door deze verzameling is het één van de mooiste kerken in Spanje.

Stierenvechten
Als je Ronda beter leert kennen, kun je niet om Orson Welles heen. De Engelse schrijver was een graag geziene gast in het stadje en ligt ook in een dorp vlakbij begraven. Foto's van Welles en ook de nog beroemdere Ernest Hemingway zijn te zien in het museum van Plaza de Toros. Dit is de oudste stierenvechterarena van Spanje.

Plaza de toros
Openingstijden:
november - februari: 10:00 - 18:00
april - september: 10:00 - 20:00
maart & ockober: 10:00 - 17:00
Iedere dag open behalve als er stierengevechten zijn.
Virgin de la Paz 15
29400 Ronda
0034952871539
www.rmer.org

De arena
Aan het eind van de 18e eeuw werd de arena gebouwd in het centrum van het romantische stadje Ronda. De bergen van de Serranía van Ronda biedt de ring een mooie achtergrond. Deze arena is de eerste speciaal gebouwde ruimte voor stierengevechten in de wereld, de Ronda arena wordt beschouwd als één van de meest pittoreske. Het eerste gevecht vond plaats in 1785 en de matadors waren de plaatselijke Pedro Romero (1754-1839) de bekende figuur in de geschiedenis van stierenvechten en de Sevilliaan, Pepe Hillo (1754-1801). De eigenschappen van de, uit zandsteen gebouwde arena, is de elegantie, benadrukt door de twee verdiepingen tellende arcade van Toscaanse kolommen. Sinds 1954 vindt de beroemde 'corrida Goyesca' plaats aan het begin van september van elk jaar.

Stierenvechten Museum
Het museum biedt een beknopte rondleiding van de culturele geschiedenis van de stieren en het stierenvechten. Kostuums die behoren tot toonaangevende strijders, gravures, litho's, etsen van Goya, Lake Prijs en Victor Adam, olieverfschilderijen uit de 17de, 18de en 19de eeuw en een collectie originele affiches van de aankondiging van de 'corrida Goyesca' door hedendaagse kunstenaars, zoals Arroyo, Urculo, Barceló, Villalba, Cárdenas, Perez Vilalta, Campano, Guinovart.
- Attracties >

- La Alpujarra >

- Baelo Claudia >

- Málaga >

- Benalmádena >

- Manilva & Sabinillas >

- Cádiz >

- Marbella & Puerto Banús >

- Casares >

- Markten >

- Castellar de la Frontera >

- Marokko >

- Costa del Sol >

- Mijas >

- Disco >

- De grotten van Nerja >

- El Torcal de Antequera >

- Ojén >

- Estepona >

- Puerto de la Duquesa >

- Estepona, de jachthaven >

- Restaurants & bars >

- Estepona, El Torro, de arena >

- Ronda >

- Estepona, Playa de la Rada >

- Sevilla >

- Estepona, Playa del Cristo >

- Sierra Bermeja >

- Estepona, bloemen en planten >

- Shopping >

- Feesten en tradities >

- Sotogrande >

- Fuengirola >

- Tarifa >

- Gibraltar & Apenrots >

- Ubrique >

- Golf >

- Vejer de la Frontera >

- Granada & Alhambra >

- Terug naar Costa del Sol >

- Jerez de la Frontera >  
    

spacer   spacer
     Home :: Verhuur :: Verkoop :: Onderhoud & Beheer :: Vervoer :: Toeristeninformatie :: Contact/Meetingpoint  
spacer
 Estepona Services
spacer
copyright Walter Aertsen
spacer
uNiek-Design