Estepona Services
border
border Estepona Services, Marbella border
kader
buttons_top
line
  UK   España   Belgique   Nederland  
line
 
Home
Verhuur
Verkoop
Onderhoud & Beheer
Vervoer
Toeristeninformatie
Contact/Meetingpoint
Links
Gastenboek
 
 
 
 
 
 
 
 

Marbella en Puerto Banús

 
border
border Marbella border
border
 
     
 
Het begeerde vakantieparadijs is een privilege voor wie rijk en belangrijk is. Ook andere vakantiegangers vinden hier beslist een goede slaapgelegenheid. Clandestiene hoofdstad van de Costa del Sol is Marbella. Na Málaga is Marbella met ongeveer 77.000 inwoners de op één na grootste stad aan de kust van de zon. De pittoreske binnenstad is de mooiste en de meest kenmerkende langs de hele kust. Marbella is slechts 15 minuten rijden vanaf Estepona.
 
Marbella   Marbella   Marbella   Marbella   Marbella
spacer
Marbella   Marbella   Marbella   Marbella   Marbella
spacer
Marbella   Marbella   Marbella   Marbella   Marbella
spacer
Marbella   Marbella   Marbella   Marbella   Marbella
 
 

Een tocht door de nauwe steegjes (autovrij) met de balkons vol bloembakken brengt u in de Andalusische sfeer en doet verlangen naar een kop koffie aan één van de tafeltjes op de Plaza de Naranjos, vlak voor het stadhuis. Het plein vol restaurants, cafés en winkels wordt omzoomd door schaduwgevende sinaasappelbomen en subtropische planten.
Het oude centrum heeft een Arabische stadsmuur en compacte witte bebouwing. U vindt er een mooie promenade en een jachthaven en vissershaven. Er zijn veel winkelmogelijkheden. Op de vele mooie stranden zijn verschillende ‘oases' aangelegd met tropische beplanting. Liefhebbers van het uitgaansleven komen in deze plaats zeker aan hun trekken vanwege de talrijke bars en restaurants. U vindt tevens een aantal musea (bonsaï museum, archeologisch museum, graveerkunst museum).
In de warmste tijd van het jaar moet iedereen hier beslist eens aan een tafeltje op het trottoir gaan dineren. Het fraai verlichte plein met de ruisende fonteinen vormt een indrukwekkend decor. Bij een moderne stad als Marbella hoort ook een sporthaven langs de strandpromenade. Hier staat de ene bar naast de volgende pub of pizzeria en het is de jeugd die de toon aangeeft. Het geluidsniveau is dan ook navenant.
Petrodollars bepalen hier het gebeuren. In Marbella bieden opvallend veel Arabische banken en makelaars hun diensten aan de financieel draagkrachtige cliënten uit het Midden-Oosten aan. Ook de gewone toerist met de smallere beurs komt hier aan zijn trekken. Er zijn genoeg goedkope bars om te kunnen genieten van de sfeer rond de haven. Neem de kinderen ook gerust mee bij een wandeling in dit gebied, want ze zullen zich zeker vermaken.
Euforische Spanjaarden beweren dat Marbella de 'hoofdstad van het toerisme' is. Marbella, dat vertaald 'mooie zee' betekent, kan die verwachtingen voorlopig slechts gedeeltelijk waarmaken. Toch blijft Marbella de diamant onder de parels van de Costa del Sol. Een bonte mengeling van jetset en 'normale' toeristen zorgt voor een afwisselend beeld aan de stranden, in de restaurants en de disco's. Hier stroomt de champagne en daar drinkt 'Jan Modaal' zijn pilsje, verbaasd kijkend naar het vermoeiende leven van de rijkere medemens.

Puerto Banús
Zeven kilometer westwaarts, in de richting van Estepona, maar nog wel in het stedelijke gebied van Marbella, ligt de beroemde en prestigieuze jachthaven Puerto Banús, één van de mooiste kunstmatige jachthavens van de Middellandse Zee. Hier gaan schepen van miljoenen die horen bij eigenaren met miljoenen voor anker.
In Puerto Banús lag ook het superjacht 'Nabila' van de vroegere miljonair Adnan Kashoggi voor anker.Langs de kademuur en in het tweede deel daarachter liggen talloze gastronomische bedrijven met allerlei keukens, bars, discotheken, juweliers, boetieks en nog meer boetieks. Op deze havenpier vermaakt zelfs de niet-zeiler zich, als hij maar genoeg geld bij zich heeft. Puerto Banús is een dure plek: een maaltijd in één van de luxueuze restaurants is bepaald prijzig.
De schitterende jachthaven Puerto Banús, met zijn chique jachten, trendy restaurants en bars, werkt als een magneet op bezoekers aan de Costa del Sol. Een verblijf aan de Costa del Sol is incompleet zonder een bezoek aan Puerto Banús, één van de bekendste lokale attracties. Puerto Banús, genoemd naar zijn schepper José Banús, dateert uit 1968 en was toen één van de eerst jachthaven projecten van Spanje. Het resultaat oogt zeer aantrekkelijk en is beslist een bezoek waard.
Tegen een achtergrond van bergen ligt een rij helderwitte appartementengebouwen rond de jachthaven, waar talrijke schepen in alle soorten en maten, van megajachten tot kleine vissersboten, liggen aangemeerd. Een bezienswaardigheid in Banús is het in Arabische stijl gebouwde complex met luxe appartementen, rechts als u de haven binnenkomt. Met zijn overdadige witmarmeren gevel en glinsterende kantelen lijkt het zo afkomstig uit een film over Arabische nachten.
Rond de jachthaven liggen ook diverse cafés, bars, restaurants, boetiekjes en cadeauwinkels. Hoewel deze restaurants dé plek zijn om gezien te worden, krijgt u vaak meer waar voor uw geld in de kleinere restaurants in de straten achteraf. In het hoogseizoen wemelt het van de mensen op de kades, die hier komen kijken of bekeken worden. In Puerto Banús heeft u een goede kans beroemdheden te spotten of in ieder geval hun auto.
's Nachts gonst het plaatsje van de activiteit, wanneer de chique restaurants, trendy pianobars, disco's en nachtclubs volstromen met mooie mensen. Het smaakvol uitgevoerde Bebabola-project is een aardige, meer ontspannen plek om van een drankje en de zonsondergang te genieten.

- Attracties >

- La Alpujarra >

- Baelo Claudia >

- Málaga >

- Benalmádena >

- Manilva & Sabinillas >

- Cádiz >

- Marbella & Puerto Banús >

- Casares >

- Markten >

- Castellar de la Frontera >

- Marokko >

- Costa del Sol >

- Mijas >

- Disco >

- De grotten van Nerja >

- El Torcal de Antequera >

- Ojén >

- Estepona >

- Puerto de la Duquesa >

- Estepona, de jachthaven >

- Restaurants & bars >

- Estepona, El Torro, de arena >

- Ronda >

- Estepona, Playa de la Rada >

- Sevilla >

- Estepona, Playa del Cristo >

- Sierra Bermeja >

- Estepona, bloemen en planten >

- Shopping >

- Feesten en tradities >

- Sotogrande >

- Fuengirola >

- Tarifa >

- Gibraltar & Apenrots >

- Ubrique >

- Golf >

- Vejer de la Frontera >

- Granada & Alhambra >

- Terug naar Costa del Sol >

- Jerez de la Frontera >  
    

spacer   spacer
     Home :: Verhuur :: Verkoop :: Onderhoud & Beheer :: Vervoer :: Toeristeninformatie :: Contact/Meetingpoint  
spacer
 Estepona Services
spacer
copyright Walter Aertsen
spacer
uNiek-Design