Estepona Services
border
border Estepona harbour border
kader
buttons_top
line
  UK   España   Belgique   Nederland  
line
 
Home
Verhuur
Verkoop
Onderhoud & Beheer
Vervoer
Toeristeninformatie
Contact/Meetingpoint
Links
Gastenboek
 
 
 
 
 
 
 
 

Manilva en Sabinillas

 
border
border Manilva & Sabinillas border
border
 
 
 
  Manilva is een typisch Andalusisch -casares-y-estepona, dorp, met een oud centrum met de karakteristieke witte huizen. De gemeente bestaat uit twee -casares-y-estepona,dorpen; zoals boven genoemd Manilva en Sabinillas. Het tweede -casares-y-estepona, dorp is meer een kust plaatsje en heeft een mooie jachthaven, de Puerto de la Duquesa.
 
Markt in Sabinillas   markt in Sabinillas   Markt in Sabinillas   Markt in Sabinillas   Markt in Sabinillas
spacer
Manilva   Het strand van Manilva            
   
 

De gemeente Manilva staat bekend om zijn prachtige tranden maar ook omde eerste klas jachthaven en het kasteel Castillo de la Duquesa, wat het boegbeeld van de stad is. Deze gemeente, wat de laatste aan de Costa del Sol is richting het westen, grenst aan Sotogrande in de provincie Cadiz en in het oosten met Estepona. Bovendien grenst het ook aan -casares-y-estepona, Casares, waar Manilva tot 1796 bij hoorde.

Buiten de mooie stranden, de voorzieningen en de culturele bezienswaardigheden heeft het ook een interessante feestdagen kalender. En bovendien is er een mooie golfbaan en zijn er mooie nieuwe urbanisaties.
De keuken van Manilva is gebaseerd op het Mediterraanse dieet, met veel verse vis, schelp en schaaldieren.

Over het algemeen kunnen we de toeristen die naar dit leuke plaatsje komen onder verdelen in drie groepen, de mensen die voor het strand komen, de golftoeristen en mensen die van de natuur komen genieten. Op zondag is er een grote markt.

Ook is het een leuke excursie om het Castillo de la Duquesa te bezoeken, een gerestaureerd 18e eeuws fort waar zich enkele kantoren van het gemeenthuis bevinden en verschillende exposities worden georganiseerd. Dichtbij dit kasteel zijn opgravingen gedaan waaruit blijkt dat Sabinillas gebouwd is op de plek van een Romeins vissersdorp.
Omhoog langs de rivier Manilva vindt u een prachtig wandelgebied met Romeinse baden die later door de Arabieren zijn gebruikt en door de weer latere katholieken intact zijn gelaten. De baden stinken een beetje naar sulfiet maar zijn het hele jaar lekker van temperatuur . Het warme water stroomt door de geconstrueerde baden en het is verrassend te zien hoe vissen en kikkers hier heel goed kunnen leven in deze omgeving met een hoog sulfiet gehalte. Vele bezoekers zoeken modder aan de andere kant van het stroompje en smeren zichzelf er mee in voordat ze het er in de baden of direct in het riviertje weer afwassen. De Arabieren hebben deze baden, voor zover we weten, veel gebruikt maar hun verblijf in dit gebied heeft zonder dat we weten waarom, niet lang geduurd.

Ook kunt u een korte excursie naar het dorp Manilva zelf maken, wat bekend staat om de witte druiven en de wijn die daarvan geproduceerd wordt. De wijn uit Manilva is zoet, als sherry. Probeer hem zeker eens in een van de vele barretjes.
Na de 'reconquista', de herverovering van de katholieken, van zuid Spanje werd het dorp Manilva gesticht op een van de heuvels langs de kust. Op deze manier zagen de inwoners de aanvallen van de Turken en de Arabische piraten aankomen en konden ze zich hier beter tegen verdedigen.

- Attracties >

- La Alpujarra >

- Baelo Claudia >

- Málaga >

- Benalmádena >

- Manilva & Sabinillas >

- Cádiz >

- Marbella & Puerto Banús >

- Casares >

- Markten >

- Castellar de la Frontera >

- Marokko >

- Costa del Sol >

- Mijas >

- Disco >

- De grotten van Nerja >

- El Torcal de Antequera >

- Ojén >

- Estepona >

- Puerto de la Duquesa >

- Estepona, de jachthaven >

- Restaurants & bars >

- Estepona, El Torro, de arena >

- Ronda >

- Estepona, Playa de la Rada >

- Sevilla >

- Estepona, Playa del Cristo >

- Sierra Bermeja >

- Estepona, bloemen en planten >

- Shopping >

- Feesten en tradities >

- Sotogrande >

- Fuengirola >

- Tarifa >

- Gibraltar & Apenrots >

- Ubrique >

- Golf >

- Vejer de la Frontera >

- Granada & Alhambra >

- Terug naar Costa del Sol >

- Jerez de la Frontera >  
   

 

 


 

spacer   spacer
     Home :: Verhuur :: Verkoop :: Onderhoud & Beheer :: Vervoer :: Toeristeninformatie :: Contact/Meetingpoint  
spacer
 Estepona Services
spacer
copyright Walter Aertsen
spacer
uNiek-Design