Estepona Services
border
border Estepona, Jerez de la Frontera border
kader
buttons_top
line
  UK   España   Belgique   Nederland  
line
 
Home
Verhuur
Verkoop
Onderhoud & Beheer
Vervoer
Toeristeninformatie
Contact/Meetingpoint
Links
Gastenboek
 
 
 
 
 
 
 
 

Jerez de la Frontera

 
border
border Jerez de la Frontera border
border
 
  Jerez de la Frontera is een stad in de provincie Cádiz, regio Andalusië, in het zuiden van Spanje. Het heeft ruim 200.000 inwoners en ligt 40 kilometer van de stad Cádiz en 100 km van Sevilla. De stad is te bereiken via uitgestrekte weidegebieden, grasland en akkers vol zonnebloemen. Jerez is wereldberoemd om de sherry en er zijn vele bodega's in de stad die u kunt bezoeken.
 
 
 
Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera
spacer
Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera
spacer
Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera
spacer
Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera   Jerez de la Frontera
 
 

Als men een keuze zou moeten maken uit de vele interessante aspecten van dit stadje zouden de bodega's ongetwijfeld als belangrijkste bezienswaardigheid beschouwd worden. Zelfs Shakespeare heeft de wijn van Jerez geroemd. Half september worden in het stadje de wijnfeesten gehouden. Verder beschikt Jerez over een uniek Klokkenmuseum dat gevestigd is in een neoklassiek paleis waar meer dan driehonderd, voor het merendeel Franse, klokken geherbergd worden, die alle in uitstekende staat verkeren. Het is niet moeilijk te raden waarom de meeste bezoekers proberen omstreeks twaalf uur in het museum te zijn! De bodega's kunnen vrijwel alleen van maandag t/m vrijdag 's ochtends bezocht worden of op afspraak.

De middag kan dan besteed worden aan het bezoeken van monumenten, want men moet niet vergeten dat Jerez een belangrijk kunsthistorisch middelpunt is; met een barokke collegiale kerk, de Arabische baden van de Vestingtoren, het Alcazar en talrijke kerken. Bovendien zijn er in Jerez vele adellijke huizen te bewonderen.

Reizigers met voldoende tijd wordt een bezoek aanbevolen aan de Koninklijke Andalusische Rijschool voor een optreden van de befaamde Andalusiche paarden. Ook kan men gaan luisteren naar flamencomuziek waarvan Jerez de bakermat beweert te zijn. Het stadje beschikt ook over een Olympisch stadion, een dierentuin, een beursgebouw en een racebaan waar de wereldkampioenschappen motorrijden gehouden worden.

Jerez de la Frontera is omringd met natuur zoals bijvoorbeeld het natuurpark Parque Natural Los Alcornocales en interessante en mooie plaatsen zoals El Puerto de Santa María en Sanlúcar de Barrameda waarmee Jerez de zogenaamde Wijndriehoek vormt.

Twee belangrijke en beroemde weken in het jaar voor Jerez de la Frontera zijn Semana Santa, de heilige paasweek met indrukwekkende processies en de Feria de Caballo die elk jaar rond mei plaatsvindt. Deze feria is één van de mooiste die u in Andalusië kunt bezoeken, met veel Sevillanas, sherry en prachtige paarden.

Een ander groots evenement is de WK motor GP op het circuit van Jerez de la Frontera dat elk jaar honderd duizenden motorliefhebbers naar de stad en weide omgeving trekt. Ook voor niet motorrijders is dit een indrukwekkende happening om mee te maken!

Zoals u ziet heeft Jerez veel te bieden aan de vakantieganger: kunst, ltuur,gastronomie, , activiteiten, natuur... En dan hebben we het nog niet gehad over de 'Jerezanos', de inwoners van Jerez; mensen die van het goede leven houden met veel gezelligheid.

Jerez ligt niet aan de kust maar in minder dan een half uur bent u op een van de prachtige zandstranden aan de Costa de la Luz!


- Attracties >

- La Alpujarra >

- Baelo Claudia >

- Málaga >

- Benalmádena >

- Manilva & Sabinillas >

- Cádiz >

- Marbella & Puerto Banús >

- Casares >

- Markten >

- Castellar de la Frontera >

- Marokko >

- Costa del Sol >

- Mijas >

- Disco >

- De grotten van Nerja >

- El Torcal de Antequera >

- Ojén >

- Estepona >

- Puerto de la Duquesa >

- Estepona, de jachthaven >

- Restaurants & bars >

- Estepona, El Torro, de arena >

- Ronda >

- Estepona, Playa de la Rada >

- Sevilla >

- Estepona, Playa del Cristo >

- Sierra Bermeja >

- Estepona, bloemen en planten >

- Shopping >

- Feesten en tradities >

- Sotogrande >

- Fuengirola >

- Tarifa >

- Gibraltar & Apenrots >

- Ubrique >

- Golf >

- Vejer de la Frontera >

- Granada & Alhambra >

- Terug naar Costa del Sol >

- Jerez de la Frontera >  
    

spacer   spacer
     Home :: Verhuur :: Verkoop :: Onderhoud & Beheer :: Vervoer :: Toeristeninformatie :: Contact/Meetingpoint  
spacer
 Estepona Services
spacer
copyright Walter Aertsen
spacer
uNiek-Design