Estepona Services
border
border Granada border
kader
buttons_top
line
  UK   España   Belgique   Nederland  
line
 
Home
Verhuur
Verkoop
Onderhoud & Beheer
Vervoer
Toeristeninformatie
Contact/Meetingpoint
Links
Gastenboek
 
 
 
 
 
 
 
 

Granada & Alhambra

 
border
border Jerez de la Frontera border
border
 
  In Zuid Spanje, lager dan Sevilla en iets verderaf van Málaga ligt de stad Granada. Een Moorse bezetting van 700 jaar heeft er zijn stempel nagelaten. Het Alhambra zal je wellicht bekend in de oren klinken. Dit is meteen de topattractie van de stad en de Moorse kunst in Spanje en is zeker een bezoek waard. Maar wees er vroeg bij, er worden maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten.
Zie de openingstijden: www.alhambra.org
 
 
 
Granada & Alhambra   Granada & Alhambra   Granada & Alhambra   Granada & Alhambra   Granada & Alhambra
spacer
Granada & Alhambra   Granada & Alhambra   Granada & Alhambra   Granada & Alhambra   Granada & Alhambra
spacer
Granada & Alhambra   Granada & Alhambra   Granada & Alhambra   Granada & Alhambra   Granada & Alhambra
spacer
Granada & Alhambra   Granada & Alhambra            
  line
 

Ook de Christenen hebben hun bouwkunsten hier gedemonstreerd. De koninklijke kapel, de kathedraal, het paleis van Karel V en het kartuizerklooster zijn maar een paar voorbeelden.
Granada heeft ook ontelbare mooie pleinen, historische wijken en een unieke natuur. Vanaf vele plaatsen heb je de gelegenheid om dit landschap te bewonderen. Je zal niet alleen ogen tekort komen, maar ook vakantiedagen. Klaar voor een verkenning? Dit is het gebied van de Sierra Nevada, zelfs 's zomers zie je de sneeuw op de bergtoppen liggen. Tot mei kun je skiën.
De stad Granada ligt zo'n 270 km. ten oosten van Sevilla op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Qua inwoneraantal is het de vierde stad van Andalusië na Sevilla, Málaga en Córdoba, en het is de 17e stad van Spanje. Eeuwen geleden was het echter de hoofdstad van het toenmalige Rijk van Granada en het Moorse Al-Andalus.
In Granada bevindt zich één van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol met overblijfselen van zowel de Moorse als Katholieke cultuur. Verder staat Granada bekend om haar prestigieuze universiteit: Universidad de Granada, en een bijbehorend nachtleven. Het is één van de belangrijkste Spaanse studentensteden, samen met Salamanca, Burgos en Santiago de Compostella.

Monumenten en cultuur in Granada
In Granada bevindt zich het Alhambra, een Andalusisch paleis dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hetzelfde geldt voor het Albaicín en de Generalife. De kathedraal van Granada met de grafkapel van het katholieke koningspaar (Ferdinand II van Aragon en Isabella van Castilië) behoort tot de grootste kerkgebouwen in Spanje. De culturele rijkdom van de stad, met invloeden van de Moren, Joden en Katholieken maakt Granada één van de belangrijkste culturele centra van Spanje.
De stranden van Granda - Costa Tropical
De Costa Tropical is een paradijselijk gebied met een zacht subtropisch microklimaat, meer dan 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20º C.
Het ligt naast de Costa del Sol maar heeft (nog) niet zo'n massaal publiek en de bijbehorende massale bebouwing. Plaatsen zoals Almuñecar, la Herradura en Salobreña zijn nog steeds echte dorpen die niet verscholen zijn geraakt achter torenhoge hotelconstructies.

De provincie Granada
Granada is misschien wel de provincie van Andalusië met het meest uitgebreide scala aan toeristische mogelijkheden die variëren van zon-zee-zand aan de Costa Tropical in het zuiden tot skiën in de Sierra Nevada met de hoogste toppen van het Spaanse vasteland. Daarnaast is de provincie zowel rijk aan natuurschoon als aan historische monumenten zoals het Alhambra paleis in Granada stad.

De Sierra Nevada
De Sierra Nevada is een gebergte in Andalusië, Zuid Spanje, dat behoort tot de Cordillera Betica. Met zestien bergtoppen boven de 3000 meter is het na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa. De hoogste berg van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482 m), bevindt zich in dit gebergte. De naam Sierra Nevada betekent besneeuwde bergketen in het Spaans.


- Attracties >

- La Alpujarra >

- Baelo Claudia >

- Málaga >

- Benalmádena >

- Manilva & Sabinillas >

- Cádiz >

- Marbella & Puerto Banús >

- Casares >

- Markten >

- Castellar de la Frontera >

- Marokko >

- Costa del Sol >

- Mijas >

- Disco >

- De grotten van Nerja >

- El Torcal de Antequera >

- Ojén >

- Estepona >

- Puerto de la Duquesa >

- Estepona, de jachthaven >

- Restaurants & bars >

- Estepona, El Torro, de arena >

- Ronda >

- Estepona, Playa de la Rada >

- Sevilla >

- Estepona, Playa del Cristo >

- Sierra Bermeja >

- Estepona, bloemen en planten >

- Shopping >

- Feesten en tradities >

- Sotogrande >

- Fuengirola >

- Tarifa >

- Gibraltar & Apenrots >

- Ubrique >

- Golf >

- Vejer de la Frontera >

- Granada & Alhambra >

- Terug naar Costa del Sol >

- Jerez de la Frontera >  
    

spacer   spacer
     Home :: Verhuur :: Verkoop :: Onderhoud & Beheer :: Vervoer :: Toeristeninformatie :: Contact/Meetingpoint  
spacer
 Estepona Services
spacer
copyright Walter Aertsen
spacer
uNiek-Design