Estepona Services
border
border Baelo Claudia border
kader
buttons_top
line
  UK   España   Belgique   Nederland  
line
 
Home
Verhuur
Verkoop
Onderhoud & Beheer
Vervoer
Toeristeninformatie
Contact/Meetingpoint
Links
Gastenboek
 
 
 
 
 
 
 
 

Baelo Claudia

 
border
border Baelo Claudia border
border
 
  Baelo Claudia is de naam van een antieke Romeinse stad, ongeveer 22 kilometer van Tarifa, aan de Costa de la Luz in Zuid Spanje. In de Romeinse tijd maakte Baelo Claudia deel uit van de provincie Hispania Baetica. De stad werd ongeveer 2000 jaar geleden gesticht en was oorspronkelijk een vissersplaats. In de tijd van keizer Claudius was de stad erg welvarend, maar door een aantal aardbevingen raakte zij in verval. In de 6e eeuw werd de stad verlaten.
 
 
 
Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia
spacer
Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia
spacer
Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia
spacer
Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia   Baelo Claudia
 
 

Geschiedenis
De stad werd tegen het einde van de 2e eeuw v. Chr. gesticht. Zijn ligging, in de buurt van de Straat van Gibraltar, op relatief korte afstand van Tanger, was erg gunstig voor de handel met Noord-Afrika. Hoewel Baelo Claudia mogelijk een bestuurlijke functie had waren de handel, de visvangst, het pekelen van voedsel en de productie van garum de belangrijkste inkomstenbronnen.
Garum is een vissaus die door de Romeinen bijzonder werd gewaardeerd. De stad had een fabriek waar de saus werd geproduceerd. Door de productie van garum kreeg Baelo Claudia een zeker aanzien en van keizer Claudius de status van municipium toegekend.
De stad bereikte haar grootste bloei tijdens de eerste eeuw v.Chr. en de tweede eeuw na Chr.. Toen werd zij getroffen door een vloedgolf, die een groot deel van de stad vernielde. In de 3e eeuw werd zij meerdere keren over zee aangevallen door Goten en piraten uit Barbarije. Hoewel de stad een kleine opleving kende, werd ze in de 6e eeuw verlaten.
Baelo Claudia als archeologische vindplaats:
De resten van stad geven de moderne bezoeker een goed overzicht van hoe een Romeinse stad er uitgezien moet hebben. In Baelo Claudia zijn de kenmerkende elementen van een Romeinse stad bewaard gebleven. Er is een cirkelvormige verdedigingsmuur rond de stad met een hoofdpoort. Ook is er een forum waar een aantal gebouwen met een bestuurlijke functie is te vinden zoals de curia (het raadsgebouw), het en het gerechtsgebouw. Ook is er een aantal tempels te vinden, zoals de tempel van de Egyptische godin Isis, maar ook tempels voor de Romeinse goden Juno, Jupiter en Minerva. Anders dan gebruikelijk in de Romeinse wereld, hadden deze drie ieder hun eigen tempel - alleen in de Romeinse plaats Sbeitla in Tunesië is een vergelijkbare situatie aangetroffen. Ten slotte zijn ook resten van winkels, badhuizen en een theater gevonden. De stad werd door drie aquaducten van water voorzien en had haar eigen bedrijfsterrein waar zich de installaties voor de productie van garum bevonden.
De opgravingen zijn opengesteld voor publiek en zeker een bezoek waard. Gratis voor mensen uit de EU, u hoeft alleen uw paspoort te laten zien. Anders is de entree € 1,50.
Openingstijden: dinsdag tot zaterdag, juni tot september - 10.00 tot 20.00, maart, april, mei en october 10.00 to 19.00, Van november tot februari 10.00 tot 18.00. Zondags en feestdagen: 10.00 tot 14.00. Zoals veel monumenten in Spanje is het gesloten op maandag en 1 januari, 6 januari, 24 december, 25 december, 31 december. Er is een groot parkeerterrein bij het museum. Tot een half uur voor sluitingstijd kunt u nog naar binnen.

 

- Terug naar Costa del Sol >

 

 

 

 

 


 

spacer   spacer
     Home :: Verhuur :: Verkoop :: Onderhoud & Beheer :: Vervoer :: Toeristeninformatie :: Contact/Meetingpoint  
spacer
 Estepona Services
spacer
copyright Walter Aertsen
spacer
uNiek-Design